De oorsprong van Kettlebells

De oorsprong van Kettlebells kettlebell_dvd_button

Een kettlebell komt van oorsprong uit Rusland. Het is een traditioneel Russisch gietijzeren gewicht die sterk lijkt op een kanonskogel met een handvat.De Russen noemen het een “girya” (Russisch: гиря), een woord waarin de verwijzing naar “rondslingeren” nog valt te herkennen. Zo populair waren de Kettlebells al in tsaristisch Rusland dat sterke mannen of gewichtheffers “gireviks” werden genoemd. Zo’n 300 jaar geleden werden landbouwprodukten gewogen met grote weegschalen en contra gewichten met een handvat.

Boeren en marktlieden begonnen onderling wedstrijdjes te houden met deze gewichten. Later werd het ook gebruikt door circusartiesten, de geheime dienst, het leger en topsporters. Zo is Girevoy sport ontstaan, de Russische term voor Kettlebell sport. Een voormalig Spetsnaz (Russian Special Forces) trainer, Pavel Tsatsouline , heeft de kettlebell vanaf 1998 in Amerika populair gemaakt.

In de voormalige Sovjet Unie werd veel nagedacht over en geëxperimenteerd met trainingsmethoden. De Russische krachttrainings-goeroe Pavel Tsatsouline is degene geweest die de Kettlebell pas echt bekend wist te maken. Pavel Tsatsouline is een fitness-instructeur en nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van “Martial Arts” (gevechtskunsten). Met behulp van Kettlebells trainde hij commando’s en agenten van de Russische geheime dienst om hun conditie, kracht en flexibiliteit te ontwikkelen.

Na het vallen van de Muur waaide deze manier van trainen van achter het IJzeren Gordijn over naar het Westen. Inmiddels hebben de Kettlebells Nederland bereikt, en nu kunnen ook hier echte “Kettle-binkies” gekweekt worden. Vroeger werden deze vooral gebruikt voor het trainen van sporters en militairen. Maar nu bereiken de stevige work-outs ook de rest van de Nederland!


Kettlebell oefeningen zijn gericht op het vergroten van kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en balans. Ze trainen zowel de spierkracht als het cardiovasculaire systeem met dynamische, total-body workouts. Denk jij dat je het aan kunt om een totale workout te volbrengen ?

Klik hier voor verdere informatie of lees verder op www.kettlebellskopen.net.

kettlebell_totaal_aanbieding


This entry was posted in dieet, Kettlebell, Kettlebell Workout, maximaal, mentale dieet plan, Vet verbranden and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *